Spoznajte potencialne dobavitelje in proizvajalce materialov, ki predstavljajo najvišji standard kakovosti.

Temu bodo zadoščali tudi izbrani končni partnerji po zaključenih razpisih za obrtniška in ostala dela.

KONSTRUKCIJA

Izvedena bo kot skeletna armirano betonska konstrukcija sestavljena iz AB medetažnih plošč, ki so v nadstropnih ploščah prednapete, masivnih AB komunikacijskih del in AB stebrov. Konstrukcija je projektirana z Evrokod standardi.

PREDELNE STENE MED STANOVANJI

Izvedene bodo kot suho-montažne protipožarne pregradne stene med stanovanji okvirne debeline 25cm, z dvojno podkonstrukcijo, na vsaki strani je predvidena dvoslojna obloga z mavčno-kartonskimi ploščami, zaradi zagotovitve 100% razdeljenosti je dodana vmesna pločevina, ki preprečuje vdor. Polnilo stene predstavlja sloj iz toplotne in zvočne izolacije.

STENE MED POSAMEZNIMI PROSTORI ZNOTRAJ STANOVANJA

Izvedene bodo kot suho-montažne pregradne stene med notranjimi prostori okvirne debeline 13cm, z aluminijasto podkonstrukcijo, na vsaki strani je predvidena dvoslojna obloga z mavčno-kartonskimi ploščami. Polnilo predstavlja sloj iz toplotne in zvočne izolacije.

OBDELAVA STEN

Vse stene so finalno obdelane z belo barvo. V kopalnicah bodo ena stena in prostor v tušu obloženi s keramiko srednjega višjega cenovnega razreda večjega formata prve kvalitete, preostale stene pa obdelane z belo pralno barvo.

SPUŠČEN STROP

V stanovanjih bo izveden spuščen strop iz mavčno kartonskih plošč. Višina stropa v vhodnem delu in kopalnicah je 250cm. Višina stropa v preostalem delu stanovanja je 280cm. Vsi stropi so finalno obdelani z belo barvo, v kopalnicah z belo pralno barvo.

STREHA

Izvedena bo kot pohodna ravna streha z ustrezno toplotno zaščito in hidroizolacijo.

FASADA

Izvedena bo samonosilna izolirana fasada iz alu profilov sistema proizvajalca Schuco. Fasada je sestavljena iz izgotovljenih elementov kateri se izdelajo v proizvodnji in montirajo na lokaciji. Elementi so sestavljeni iz vertikalnih in horizontalnih profilov s prekinjenim toplotnim mostom.
Polni deli fasade so sestavljeni iz pocinkane pločevine d=2cm, dveh slojev izolacije iz kamene volne 2x80mm ter pocinkane pločevine d=2mm. Na zunanjo pocinkano pločevino termo panela se fiksira alu podkonstrukcija na katero se lepijo končne fasadne plošče iz kompozita aluminija v zlati barvi.

TLAKI

Vsi tlaki v stanovanjskem delu objekta bodu izvedeni kot plavajoči zvočno izolirani estrihi. Na hodnikih in stopnicah je predvidena keramika, v stanovanjih pa visokokakovostni troslojni hrastov parket, proizvajalca Admonter, primeren za talno gretje (končna obdelava olje). Previdena je izvedba zaključne letve ali v beli barvi ali iz hrastovega lesa, obdelanega na način, kot je talna obloga.
V sanitarnih prostorih je kot talna obloga predvidena keramika srednjega višjega cenovnega razreda večjega formata prve kvalitete, ki se polaga na predhodno izvedeni hidroizolaciji.
V ložah je predviden dvojni pod, kot končni tlak je predvidena keramika primerna za uporabo v zunanjih prostorih, položena na nosilne lege, ki so položene na skriti spodnji sloj v naklonu.

Proizvajalec keramike je: Atlas Concorde.

SANITARNA OPREMA

V kopalnicah bodo vgrajene konzolne WC školjke s podometnimi splakovalniki proizvajalca Geberit. Vgrajeni bodo kvalitetni keramični umivalniki. Kopalnice bodo imele “walk in” tuš z ustreznim padcem in talno kanaleto. Tuš bo ločen od preostanka kopalnice s pregradno stekleno steno od tal do stropa. Povsod bodo vgrajene armature srednjega višjega cenovnega razreda.

Proizvajalec sanitarij: Laufen.
Proizvajalec armatur: Hansgrohe.

UREDITEV OKOLICE

Zunanja ureditev okoli Kompleksa Spektra je zasnovana tako, da ima na južni strani urejena otroška igrišča, na severni strani obsega parkirna mesta in tlakovane površine. Urejena zelenica je v pasu ob Celovški cesti ter Celovškim Dvorom, tako tudi na terasi v prvem nadstropju, ki bo na voljo za uporabo samo stanovalcem kompleksa.

OKNA

Transparentna polja fasade bodo zastekljena od gotovega tlaka do višine 250cm. Eno transparentno polje bo sestavljeno iz treh okenskih platen s skritimi panti, od katerih sta dva odpirajoča (eno krilno, eno krilno in na kip). Alu profili so v antracit sivi barvi. Zaradi zasteklitve do gotovega tlaka je na zunanji strani zasteklitve na statično ojačane alu profile fiksirana železna ograja.
Nad fiksno zastekljenimi transparentnimi polji bodo v podboj profila vgrajeni samoregulirni okenski prezračevalniki. Lože bodo imele fiksne in drsne zasteklitvene elemente.
Zvočna izolativnost stekla ustreza trenutno veljavnim standardom za stanovanjske objekte in na strani ob Celovški cesti predstavlja 46dB, na strani ob Celovških Dvorih pa 40dB.
Senčenje vsakega elementa fasade, ki je sestavljen iz treh transparentnih polj bo omogočeno s pomočjo treh zunanjih drsnih perforiranih panelov na ročni pogon v barvi fasade. Perforacija je izvedena s kvadrati dim. 40x40mm in predstavlja 30% celotne površine panela.

VHODNA VRATA

Vhodna vrata v stanovanja bodo protivlomna enokrilna vrata s podboji, ustrezne požarne in zvočne zaščite bele barve in bodo opremljena s samozapiralom in kukalom.
Vhodna vrata v objekt bodo izvedena kot drsna avtomatska steklena vrata ustrezne požarne in mehanske zaščite. Dostop do objekta bo urejen s kartično kontrolo dostopa. Skladno z normativi se vhod in stanovanja opremijo z domofoni.
Dovoz v garažo je zaprt z hitro-tekočimi garažnimi vrati ali rampami, ki se odpirajo po sistemu branja tablic.

NOTRANJA VRATA

Vsa notranja vrata v stanovanjih bodo lesena, suho montažne izvedbe, višine do stropa, s skritimi nasadili in v mat beli barvi.

DVIGALA

V objektu je predvideno 7 dvigal proizvajalca Schindler, dva v vsakem stolpiču, ki povezujejo vse etaže znotraj objekta po vertikali, v garažnem delu pa: eno za kolesa med drugo kletjo in pritličjem, eno za trgovino med prvo kletjo in pritličjem ter eno požarno med četrto kletjo in pritličjem.
Dvigala v stanovanjskem delu objekta imajo kapaciteto 13 oseb ali 1000kg in predvideno hitrost 3m/s, ki na podlagi izračunov zadošča za predvideno število stanovalcev. Predvidena so dvodelna avtomatska teleskopska vrata testirana za višje prometne obremenitve.

VARNOST

Vsa vgrajena vrata so protivlomna, poleg tega bo v garažah in pritličju urejen video nadzorni sistem. Dostop do skupnih prostorov in objekta je omejen s kontrolo pristopa.
Vgrajen bo sistem za zgodnje odkrivanje in javljanje požara, tako da bo v objektu nameščena požarna centrala oz. detektorji dima in CO plina, slednji le v garaži.

PORABA

Vsako stanovanje ima ločene merilnike porabe vode, elektrike in toplote. Skupna poraba se nanaša na porabnike v skupnih prostorih.

RAZSVETLJAVA

V skupnih prostorih je predvidena varčna razsvetljava s senzorji gibanja. V vseh skupnih prostorih in evakuacijskih poteh je predvidena zasilna razsvetljava.

OGREVANJE, PRIPRAVA TOPLE VODE

Za potrebe ogrevanja se bo objekt priključil na daljinsko ogrevanje. Vsako stanovanje bo imelo svojo toplotno postajo za ogrevanje stanovanja in pripravo tople vode. V vseh stanovanjih je predvideno talno gretje. V kopalnicah je predviden dodatni stenski radiator.

PREZRAČEVANJE

Prezračevanje je urejeno v skladu z veljavno zakonodajo o prezračevanju in klimatizaciji stavb. Prezračevanje stanovanj je urejeno preko prezračevalnih rež v okenskih okvirjih in dvohitrostnega ventilatorja v kopalnici. V WC-jih, kopalnicah in utilitijih je predvidena vgradnja ventilatorjev za odvod odpadnega zraka na streho preko prezračevalne vertikale.
Lastniki morajo z notranjo opremo kuhinje vgraditi energetsko varčne kuhinjske nape na obtočni zrak z vgrajenim filtrom na aktivno oglje.
Prezračevanje kletnih shramb se vrši z dovodom svežega zraka preko skupne kanalske vertikale in posameznih ventilatorjev za dovod in odvod zraka.

HLAJENJE

V vsakem stanovanju v dnevnem delu bo klimatska naprava. V večjih stanovanjih (trisobna in štirisobna) bo urejena predpriprava za drugo enoto klimatske naprave, v hodniku spalnega dela.
Zunanje enote klima naprav so locirane v tehničnem prostoru ob dvigalih, za vsa stanovanja v posamezni etaži.

Proizvajalec klimatskih naprav: Daikin.

PITNA VODA

Za potrebe pitne vode bo objekt priključen na vodovodno omrežje sistemskega dobavitelja JP Vodovod-Kanalizacija d.o.o. Merjenje porabe vode bo urejeno z namestitvijo lokalnih vodomerov, ki se bodo odčitavali daljinsko.

ELEKTRO INSTALACIJE

Vsako stanovanje bo imelo svoj merilec električne energije. V stanovanjih so predvidene kombinirane stanovanjske podometne razdelilne omarice. Poraba električne energije skupnih delov in naprav stavbe bo merjena ločeno.

TELEKOMUNIKACIJSKO OMREŽJE

Vsem uporabnikom bo omogočen priklop na telekomunikacijsko omrežje dobaviteljev Telekom Slovenije, Telemach, A1 ter T2.

PAMETNE INŠTALACIJE

Vsa stanovanja bodo imela narejeno predpripravo za pametne instalacije, kar pomeni, da bodo imeli kupci vseh stanovanjskih enot možnost dodatnega nakupa in vgradnje sistema pametnega doma Entia.

ENTIAliving je sistem za pametni dom, ki s pomočjo avtomatskega upravljanja ogrevanja, hlajenja, razsvetljave, uporabnikom zagotavlja povečano udobje in varnost, nižjo porabo energije ter možnost oddaljenega upravljanja preko pametnega telefona ali računalnika.

ENTIAliving prav tako omogoča povezljivost z vsemi globalnimi platformami za pametni dom (AppleHomeKIT, Amazon Echo in Google Home), ki poleg glasovnega upravljanja omogočajo tudi poljubno dodajanje številnih brezžičnih naprav, kot npr. kamere, gospodinjski aparati, audio sistemi, itd.

Več informacij o sistemu dobite na: https://www.entia.si