Nastaja najvišja stanovanjska stavba v Sloveniji

http://nastaja-najvisja-stanovanjska-stavba-v-sloveniji-2

Ogromna luknja zraven Celovških dvorov v Ljubljani, bo končno zaživela. Družba Spektra Invest, ki je v lasti črnogorske družbe Zetagradnja in poslovneža Izeta Rastoderja bo s koncem maja začela gradnjo dveh stolpnic. Dve 21-nadstropni stolpnici bosta ponujale 208 novih stanovanj in zavzele prestol najvišjih stanovanjskih zgradb v Sloveniji. Kdo bo gradil? Kako bosta videti? Kakšna bo cena stanovanj? Zakaj so bližnji stanovalci umaknili tožbo?

Leto in pol premora pri izvedbi projekta

Čeprav je družba Spektra Invest gradbeno dovoljenje za gradnjo obeh stolpnic dobila že leta 2019, se je projekt ustavil. Skupina stanovalcev, ki živi v sosednjih Celovških dvorih, je na sodišče vložila tožbo zaradi katere gradbeno dovoljenje ni bilo pravnomočno. Glavni razlog oziroma eden izmed njih, naj bi bil zmanjšanje osončenosti stanovanj dvorov. Pred dnevi pa je časnik Delo poročal, da so stanovalci tožbo umaknili in gradbeno dovoljenje je lahko postalo pravnomočno.

»Potrjujemo, naš načrt je začeti gradbena dela do konca maja,« so povedali pri družbi Rastoder. Družba prav tako navaja, da izvajalec gradbenih del še ni znan, saj so trenutno v fazi pogajanj. Potrdili pa so tudi, da je interes za izvedbo tega projekta izredno velik. Petinosemdesetmetrska objekta, ki naj bi bila dokončana do poletja 2023, bosta tako postali najvišji stanovanjski stavbi v Sloveniji.