Najsodobnejša arhitektura

Scapelab je mednarodno uveljavljen arhitekturni biro s številčno in uigrano ekipo ter mrežo izjemnih sodelavcev specialistov, ki jo vodijo priznani partnerji Jernej Šipoš, Marko Studen in Boris Matić. V zadnjih letih so z obsežnimi in zahtevnimi projekti ter prenovo in vzpostavitvijo nove Galerije Cukrarna postali eden izmed najbolj konceptualno močnih ter hkrati izvedbeno usposobljenih arhitekturnih birojev pri nas.

Med mnogimi natečajnimi nagradami in prestižnimi priznanji je biro prejemnik Piranesijevega priznanja (Čufarjev trg, 2005), Zlatega svinčnika (Prenova Slovenske ceste, 2015) in Plečnikove nagrade (Tehnološko središče ELES, 2019).

Zaupanja vreden investitor

Investitor projekta je družba Spektra Invest d.o.o. Gre za partnerski projekt med priznanima družbama Rastoder d.o.o. in Zetagradnja d.o.o. iz Podgorice, Črna Gora. Družba Rastoder je uspešno podjetje, ki je s svojo osnovno dejavnostjo že desetletja prisotna na slovenskem trgu, v zadnjem obdobju pa se je usmerila tudi v nakupe in razvoj večjih nepremičninskih projektov. Družba Zetagradnja je v Črni Gori že vrsto let med vodilnimi podjetji za razvoj in gradnjo stanovanjskih objektov.